Palo santo

Palo Santo er en træart, der primært vokser i Sydamerika, herunder lande som Peru, Ecuador og Argentina. På dansk kaldes træet også for “helligt træ” eller “helgen træ”.

Palo Santo træet er kendt for sin aromatiske duft, og det har traditionelt været brugt til spirituelle og helbredende formål af indfødte folk i Sydamerika i århundreder. Træet brændes ofte som røgelse for at rense et rum eller for at skabe en beroligende atmosfære.

I dag er Palo Santo træet også blevet populært i andre dele af verden, og du kan finde det i forskellige former, herunder som røgelsespinde, æterisk olie og tørret træ.

Palo Santo er et træ, der primært vokser i Sydamerika og er kendt for sin duftende røg, der bruges til spirituelle og medicinske formål. På dansk kaldes træet også for “helligt træ” eller “helligt træ fra Sydamerika”. Røgen fra træet siges at have beroligende og rensende egenskaber og bruges ofte til at skabe en afslappende atmosfære i hjemmet eller til at rense energien i et rum. Palo Santo kan købes i forskellige former, herunder som træstykker, røgelse eller æterisk olie.

Palo Santo kan bruges på flere forskellige måder afhængigt af formen, det kommer i. Her er nogle almindelige måder at bruge Palo Santo på:

  1. Brænding af træstykker: Tænd 1-2 stykker Palo Santo træ og lad det brænde i ca. 30 sekunder, indtil der dannes røg. Blæs derefter flammen ud og lad røgen sprede sig i rummet. Du kan gentage processen efter behov.

  2. Røgelse: Brug Palo Santo røgelsepinde på samme måde som andre røgelsespinde ved at tænde den ene ende og lade den brænde i et par sekunder, inden du blæser flammen ud og lader røgen sprede sig i rummet.

  3. Æterisk olie: Palo Santo æterisk olie kan tilsættes en diffuser eller blandes med en bærerolie (såsom jojobaolie) og påføres på huden eller håret for at nyde de aromatiske og terapeutiske egenskaber.

Uanset hvordan du bruger Palo Santo, er det vigtigt at bruge det i moderation og sørge for at have god ventilation i rummet for at undgå at indånde for meget røg.

Bursera graveolens, kendt på spansk som palo santo (“hellig pind”), er et vildt træ hjemmehørende fra Yucatán-halvøen til Peru og Venezuela.

Bursera graveolens findes i de sæsonmæssigt tørre tropiske skove i Peru, Venezuela, Colombia, Ecuador, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala og El Salvador og på Galápagos-øerne. Træet tilhører samme familie (Burseraceae) som røgelse og myrra. Det bruges i vid udstrækning i rituel rensning og som folkemedicin mod mavepine, som et sudorificemiddel og som liniment mod gigt. Ældret kernetræ er rig på terpener som limonen og α-terpineol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0