RENT VAND: OPSTART

Når du har fyldt havebassinet for første gang, eller når du starter havebassinet op efter nedlukning, er der nogle enkle trin du bør følge:

·      TRIN 1 – Mål og justér pH værdien
·      TRIN 2 – Desinficer vandet med en chokbehandling (2A: Opstart)

TRIN 1 – Mål og justér pH værdien
Når havebassinet lige er blevet fyldt med vand, er det første skridt at måle vandets surhedsgrad. Altså om vandet er i balance og har en neutral pH værdi.
Er pH værdien for høj, er vandet basisk (hårdt), hvilket kan give hudirritation, kløe og røde øjne ligesom det kan give kalkaflejringer på liner og stige. En for lav pH værdi, hvor vandet er for surt (blødt), kan resulterer i nedbrydning af evt. metaldele i bassinet. PH værdien 7,2 er neutral og et acceptabelt niveau er, når den ligge mellem 7,0 og 7,4.

Du måler pH værdien med Swim & Fun Test Strips, som nemt og hurtigt giver dig den aktuelle værdi.

En pH værdi over 7,4 sænkes ved at tilsætte pH Minus granulat (Artikel 1714).
En pH værdi under 7,0 hæves ved at tilsætte pH Plus granulat (Artikel 1712).

TRIN 2 –Desinficer vandet med en chokbehandling
For at undgå at bakterier formerer sig i vandet, benyttes vandplejemidler til desinfektion. Vandplejemidler er såkaldte oxidanter, der omfatter produkter baseret på hhv. klor eller aktivt ilt. Desinfektionsmidlerne skal tilføres poolvandet løbende, men ved opstart giver man vandet en såkaldt chokbehandling, som indebærer, at vandet tilføres en højere dosis desinfektionsmiddel end normalt, for effektivt at desinficere vandet helt og fjerne evt. belægninger og misfarvninger.

Chokbehandling Klor Metode
Til “chokbehandling” benyttes Hurtigklor (1701), som er en hurtigopløselig klor granulat. Når Hurtigklor anvendes tilføres poolvandet samtidig klorstabilisator som beskytter kloret mod nedbrydning fra sollys. Hurtigklor anvendes primært til opstart af din pool og til såkaldte chokbehandlinger af vandet i badesæsonen.

Chokbehandling Klorfri Metode
Til klorfri chokbehandling benyttes OxyChock granulat som er baseret på aktiv ilt. Benyttes den klorfri metode med aktiv ilt anbefales det at chokbehandle vandet med OxyChock én gang ugentligt, da det aktive ilt forsvinder hurtigere fra vandet end klor.

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0